Letselschade na een verkeersongeval
Jaarlijks vinden er duizenden verkeersongevallen plaats. Gelukkig meestal alleen met blikschade. Maar je kunt ook serieuze letselschade oplopen bij een verkeersongeval. Vaak is bij verkeersongeval een andere weggebruiker betrokken, maar soms ook niet. In het laatste geval is sprake van een eenzijdig ongeval. Voor de beoordeling van de aansprakelijkheid maakt het uit wie er betrokken zijn bij een verkeersongeval. of fietsers krijgen als kwetsbare weggebruikers bijvoorbeeld meer bescherming op grond van de wet.
Voorbeelden van situaties waarbij letselschade door een verkeersongeval kan ontstaan:
- Twee auto’s botsen op elkaar bij het uiteinde van een file
- Een fietser wordt aangereden door een auto bij het oversteken van een weg
- Een scooterrijder rijdt tegen een boom langs het fietspad en je raakt als bijrijder gewond
Wat moet je doen bij een verkeersongeval?
Meestal zijn er meerdere verkeersdeelnemers betrokken bij een verkeersongeval. Zo’n ongeval is ingrijpend voor zowel het slachtoffer als de veroorzaker. Vaak is het verstandig om de politie in te schakelen. Die kijkt wat de toedracht is en of er getuigen zijn.
Schade verhalen
Loop je letselschade door een verkeersongeval op? Dan kan er veel op je afkomen, bijvoorbeeld bij het claimen van de schadevergoeding. Maar ook bij de veroorzaker kan er onduidelijkheid ontstaan. Hoe kan eventuele (im)materiële schade worden vergoed? En wie is aansprakelijk voor het verkeersongeval? De LSA-advocaat helpt je graag.
Verschillende soorten ongevallen en letselschade
Klik op een van de onderstaande links voor uitgebreide informatie of klik hier voor meer informatie over soorten schade en ongevallen
